POD

POD

Heb je een boek geschreven en wil je zelf uitgeven? Zoek je de ideale manier om dit aan te pakken? EPO kan je ondersteunen in een nieuw POD-verhaal. Printing-on-demand of afgekort POD is een digitale druktechniek waarbij je je oplage bewust beperkt kunt houden en waarbij je op maat te werk kunt gaan. Dit proces heeft een aantal grote voordelen:

  • Met onze ervaring en deskundige hulp hebt u het productieproces mee onder controle. U bepaalt de lay-out, beslist over het ontwerp van de cover, en kiest volgens uw budget. Je kiest welk papier, welke formaten, welke afwerking. Wij zorgen van begin tot eind voor de beste kwaliteit en adviseren u vakkundig. Kom gerust langs met je ideeën. We werken ze graag voor je uit.
  • Het gaat snel. Offset kan tot drie weken lopen, terwijl een POD in principe op een week klaar kan zijn.
  • De kwaliteit is hoog.
  • U kan ook eerst een proefdruk via de POD–techniek laten verlopen om dan voor de uiteindelijke grote oplage over te gaan op offset. Hierdoor vermijd je hoge investeringskosten.
  • Dit kan uiteraard ook voor kleine oplages affiches, brieven, flyers, enveloppen, naamkaartjes…
  • Milieuvriendelijk.
  • Printing on demand geeft ook in het geval van brochures, folders en verzending veel vrijheden.